Hoteluri
Pensiuni
Agentii
Rent a Car
Oferte interne
Oferte Externe
Sejururi
Circuite
Croaziere
Turism de aventura
Team building-uri
Urmareste-ne pe Twitter
Newsletter
Ultimii useri inscrisi
lavasilelacazan pensiune
macpixel  
hotela3 hotel
startravel  
fliotravel  
Romania Turistica
Moldova
Transilvania
Oltenia
Muntenia
Banat
Dobrogea
Maramures
Crisana
Convertor Valutar
Reclama Mare

ROMANIA TURISTICA  -   Zona Banat (informatii turistice)Banat, numele provinciei se leaga de statutul special al unor parti ale acesteia în cadrul regatului maghiar medieval, Banatul de Severin si succesorul acestuia Banatul de Lugoj-Caransebes - formatiuni politice, militare si administrative cu rolul de marca în cadrul sistemului defensiv antiotoman. Pentru prima data numele de Banatus Temesvariensis sau Banatus Temesiensis a fost folosit în rapoartele lui Luigi Ferdinando Marsigli din ultimul deceniu al secolului al XVII-lea si în textul tratatului de pace de la Karlovitz (1699).

Timisoara este resedinta si cel mai mare oras al judetului Timis,de asemenea este al patrulea oras ca populatie din Romania, dupa Bucuresti, Iasi si Cluj-Napoca. Numele localitatii vine de la raul Timis, numit de romani în antichitate Tibisis sau Tibiscus.

Muzeul de locomotive in aer liber - Resita, reuneste 16 dintre cele mai importante locomotive livrate beneficiarilor. Se pastreaza aici prima locomotiva fabricata pe teritoriul Romaniei, apoi una din cele doua locomotive forestiere realizate in 1925 pentru directia silvica a UDR (prima care a folosit aburi supraincalziti), se mai pastreaza una din cele doua locomotive seria 142.000, care nu exista in tara si, desigur, celebra locomotiva seria 150.000, de tipul careia a fost 9in 1955) si cea de-a 1000-a locomotiva resiteana.

Statiunea Baile-Herculane este integrata în Parcul National Valea Cernei-Domogled, si are o pozitie deosebit de pitoreasca. Asezarea ei atractiva pe fascinanta vale a Cernei, la o altidudine de 160 m, pe aceiasi paralela cu Nisa si Venetia, îi confera un climat agreabil, cu influente mediteraneene.