Hoteluri
Pensiuni
Agentii
Rent a Car
Oferte interne
Oferte Externe
Sejururi
Circuite
Croaziere
Turism de aventura
Team building-uri
Urmareste-ne pe Twitter
Newsletter
Ultimii useri inscrisi
lavasilelacazan pensiune
macpixel  
hotela3 hotel
startravel  
fliotravel  
Romania Turistica
Moldova
Transilvania
Oltenia
Muntenia
Banat
Dobrogea
Maramures
Crisana
Convertor Valutar
Reclama Mare

ROMANIA TURISTICA  -   Zona Moldova (informatii turistice)Moldova este o provincie istorica a Romaniei. A fost fondatat ca stat independent intre anii 1356 - 1359 de catre voievodul Bogdan I si a fost numita initial dupa numele acestuia, Bogdania. Resedintele principatului au fost, succesiv, Siretul, Radautii, Suceava, Iasi-ul, Roman si Vaslui. Mihai Viteazu a fost primul domnitor care a realizat unirea Moldovei cu Valahia si Transylvania, in 1600, insa, doar pentru o scurta perioada. Abia in 1918 Moldova a devenit parte a Regatului roman. Marturiile arhiologice legate de cultura de la Cucuteni releva prezenta cilvlizatiei pe aceste meleaguri de aproximativ 14.000 de ani. Descoperiri spectaculoase in acest sens au fost realizate la Stancesti, Cotnari, Piroboridava, Petrodava, Utidava. Statul feudal moldav s-a dezvoltat cu precadere sub domniile lui Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares, Alexandru Lapusneanu, Dimitrie Cantemir. Primul lacas de gazduire a turistilor a fost construit in 1906, pe Muntele Ceahlau. Prin extraordinarele peisaje si civilizatia multimilenara Moldova este una dintre zonele cele mai atragatoare pentru turisti. Manastirile Moldovei, frescele de pe peretii exteriori ale acestora reprezinta veritabile opere de arta monumentala, intrate in patrimoniul UNESCO. Iata doar cateva exemple:

Voronetul - biserica ce a fost construita in 1488 de catre Stefan cel Mare, picturile originale de pe zidurile exterioare au fost realizate in 1547 la initiativa episcopului Grigore Rosca. Este renumita mai ales pentru nuanta de albastru folosita, unica in lume, asa numitul albastru de Voronet

Moldovita - manastire ridicata in 1532 de catre domnitorul Petru Rares, structura quadrangulara, cu turnuri, frescele au fost realizate in 1537, aici galbenul este predominant, micul muzeu amenajat, in 1612, in incinta acestei manastiri a primit prestigioasa distinctie Golden Apples pentru turism.

Sucevita - manastire ridicata intre 1581 si 1601 de catre Iermia, Simion si Gheorghe Movila, picturile murale dateaza din 1590, culorile predominante sunt verdele si rosu. De asemenea, aici, este prezenta o veche colectie de obiecte de arta

Putna - manastire ridicata de catre Stefan cel Mare in 1469. Aici exista si un muzeu de arta medievala, o biserica din lemn, ridicata probail in 1535.

Neamt - manastire ce a cunoscut in fapt o succesiune de fondatori, Petru Musat, Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, una dintre cele mai valoroase ansambluri arhitecturale. Libraria manastirii dateaza din 1407, poate fi vizitat muzeul de arta medievala, casa memoriala a lui Mihail Sadoveanu.