Hoteluri
Pensiuni
Agentii
Rent a Car
Oferte interne
Oferte Externe
Sejururi
Circuite
Croaziere
Turism de aventura
Team building-uri
Urmareste-ne pe Twitter
Newsletter
Ultimii useri inscrisi
lavasilelacazan pensiune
macpixel  
hotela3 hotel
startravel  
fliotravel  
Romania Turistica
Moldova
Transilvania
Oltenia
Muntenia
Banat
Dobrogea
Maramures
Crisana
Convertor Valutar
Reclama Mare

ROMANIA TURISTICA  -   Zona Muntenia (informatii turistice)Muntenia era denumirea care aparea pentru prima data în cronicile primilor domnitori moldoveni. Prin Muntenia se intelegea întregul teritoriu al tarii Romanesti, probabil pentru faptul ca în regiunile învecinate cu Moldova densitatea populatiei era mult mai mare în zona de deal si de munte. Zonele de campie din Muntenia fiind foarte putin populate datorita vastelor paduri ale Teleormanului si ale Vlasiei care se intindeau de la raul Olt pana pe teritoriul Bucurestiului de astazi si a Baraganului, în care predomina la acea vreme vegetatia de stepa care se termina brusc spre sud cu întinderi de nisipuri miscatoare apoi mlastinoase în jurul Dunarii.

Manastirea Cernica a fost ridicata în anul 1608 în timpul domniei lui Radu Serban si a fost ctitorita de marele vornic al lui Mihai Viteazul, Cernica Stirbei si de sotia sa, Chiajna. Complexul monahal de la Cernica a reprezentat o adevarata scoala de educatie monastica. În cadrul manastirii s-au construit trei biserici si trei paraclise.

Manastirea Curtea de Arges a fost construita de Neagoe Basarab (1512 - 1517) pe locul vechii mitropolii (1359). Pictura interioara, realizata de zugravul Dobromir, a fost terminata în anul 1526, în timpul domniei lui Radu de la Afumati. Ea este pastrata fragmentar în Muzeul National de Arta din Bucuresti. Reparata de cateva ori, biserica a fost restaurata (1875 - 1886) de arhitectul francez Lecomte de Nouy, discipol al lui Eugene Viollet-Le-Duc, care i-a adus si unele modificari care au diminuat valoarea istorica a monumentului.

Bucuresti este capitala Romaniei si, în acelasi timp, cel mai mare oras, centru industrial si comercial al tarii. Populatia de peste doua milioane de locuitori face ca Bucurestiul sa fie a sasea capitala dupa marime din Uniunea Europeana. Prima mentiune a localitatii apare în 1459. In 1862 devine capitala Romaniei. De atunci sufera schimbari continue, fiind centrul scenei artistice, culturale si mass-media. Între cele doua razboaie mondiale, arhitectura eleganta si elita bucuresteana i-au adus porecla "Micul Paris".

Vizitatorii care trec pragul Muzeului Memorial "B.P.Hasdeu" - Campina, pot admira portretele membrilor familiei Hasdeu, obiectele familiei Hasdeu, fotografii si documente originale, mobilierul vechi de peste un secol, manuscrise si colectii ale revistelor conduse de marele filolog ori la care acesta a colaborat, editii princeps ale cartilor savantului, precum si tablouri valoroase semnate de pictori renumiti.