Hoteluri
Pensiuni
Agentii
Rent a Car
Oferte interne
Oferte Externe
Sejururi
Circuite
Croaziere
Turism de aventura
Team building-uri
Urmareste-ne pe Twitter
Newsletter
Ultimii useri inscrisi
lavasilelacazan pensiune
macpixel  
hotela3 hotel
startravel  
fliotravel  
Romania Turistica
Moldova
Transilvania
Oltenia
Muntenia
Banat
Dobrogea
Maramures
Crisana
Convertor Valutar
Reclama Mare

ROMANIA TURISTICA  -   Zona Oltenia (informatii turistice)Oltenia este strajuita in nord de Carpatii Meridionali, iar in vest, sud si est de ape curgatoare: Dunare, respectiv Oltul. Raul Jiu strabate regiunea in directia nord-sud si o imparte in doua parti aproape egale, in care relieful uneia apre sa se oglindeasca in cealalta. Pe teritoriul Olteniei locuiau, inainte de cucerirea romana, mai multe triburi geto-dace: pelii (Pelendava), sucii (Sucidava), burii (Buridava), la cazanele Dunarii era un alt trib si este posibil sa fi fost si alte triburi sau reprezentanti ai altor triburi in regiune. De asemenea au existat mai multe asezari celtice. in secolul I i.Hr. acest teritoriu a apartinut Regatului Dac condus de Burebista, apoi, la sfarsitul sec. 1. e.n. regatului condus de Decebal. Din 101 pana in 271 a fost sub stapanire romana. Din anul 119 pana in 158 regiunea este inclusa provinciei Dacia Inferior, dupa aceasta data si pana la Retragerea Aureliana din 271, teritoriul Olteniei a facut parte din provincia Dacia Malvensis.

Ansamblul sculptural Constantin Brancusi de la Targu-Jiu, cunoscut si sub numele de Ansamblul monumental de la Targu-Jiu, este un omagiu adus eroilor cazuti in timpul primului razboi mondial, proiectat si construit de Constantin Brancusi. Cele trei componente sculpturale - Masa tacerii, Poarta Sarutului si Coloana fara sfarsit - sunt dispuse pe aceiasi axa, orientata de la apus spre rasarit, cu o lungime de 1275 m.

Biserica Madona Dudu - Craiova, catedrala Maicii Domnului, este un adevarat loc de pelerinaj. Ridicata intre anii 1750 - 1756, biserica a fost refacuta in 1844 dupa ce a fost distrusa de cutremurul din 1831. Pictura bisericii poarta semnatura lui Gheorhe Tatarescu. Biserica a fost numita astfel dupa icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului care - spune legenda - ar fi fost gasita intr-un dud aflat pe locul unde a fost construit ulterior altarul.

Manastirea Horezu (Manastirea Hurezu), cea mai de seama ctitorie a domnului martir Constantin Brancoveanu (1688-1714), sinteza a artei romanesti din acel timp, a fost construita intre anii 1690 si 1693.Lacasul este o remarcabila realizare a artei brancovenesti, care se distinge prin originalitate, maestria liniilor si culorilor.

Manastirea Tismana este cel mai vechi asezamant monahal din tara Romaneasca, avand un rol primordial in mentinerea credintei ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani. Ea reprezinta un monument de reculegere si inchinaciune, de cinstire a credintei noastre stramosesti, un edificiu de prea frumoasa arta straveche dar si de aparare al Olteniei, de inalt patriotism.