Hoteluri
Pensiuni
Agentii
Rent a Car
Oferte interne
Oferte Externe
Sejururi
Circuite
Croaziere
Turism de aventura
Team building-uri
Urmareste-ne pe Twitter
Newsletter
Ultimii useri inscrisi
lavasilelacazan pensiune
macpixel  
hotela3 hotel
startravel  
fliotravel  
Romania Turistica
Moldova
Transilvania
Oltenia
Muntenia
Banat
Dobrogea
Maramures
Crisana
Convertor Valutar
Reclama Mare

ROMANIA TURISTICA  -   Zona Transilvania (informatii turistice)Transilvania, este o regiune bogata in folclor si traditie, prietenie si ospitalitate, mit, mister si legenda. Sate ca din basme sunt raiul pacii si al linistii si o amintire a trecutului; orase medievale istorice combina arta si cultura a trei civilizatii - Romana, Ungara si Saxona in timp ce cetatiile,bisericiile si castelele pazesc pamantul incercuit de salbaticiunea Carpatiilor, ultimul bastion pentru multe dintre plantele si animalele continentului, un paradis pentru calatorii, plimbat sau mountain bike. Iata cateva sugestii, destinatii care nu pot scapa turistului interesat:

Palatul Bruckenthal de la Sibiu adaposteste in prezent Muzeul Bruckenthal,considerat cel mai mare muzeu din aceasta parte a Europei si in acelasi timp cel mai vechi din Romania. Muzeul a fost infiintat in 1780 de Samuel Bruckenthal,consilier intim al Mariei Tereza si guvernator al Transilvaniei.

Castelul Bran - initial castelul a fost ridicat de catre membrii Ordinului cavalerilor teutoni, in 1212, mai apoi, in secolul 13 a fost folosit ca zid de aparare impotriva hoardelor imperiului otoman, castelul a fost mai apoi locuit de catre Vlad Tepes.

Biserica Neagra - situata in Brasov, constructia dateaza din secolul 15 si a fost denumita astfel in urma focului care a cuprins-o in 1689 si in urma caruia fata lacasului de cult a ramas neagra.

Castelul Corvinestilor de la Hunedoara - a fost construit in secolul XIV si este considerat cea mai importanta cladire laica in stil gotic din Transilvania. Are 50 de incaperi si in prezent gazduieste un muzeu cu diferite sectii: istorie, etnografie si arta populara.

Cetatea Sighisoara - este considerata a fi cea mai frumoasa cetate locuita din Europa.A fost construita la inceputul secolului XIII si refacuta in secolul XIV .In prezent pot fi admirate: Turnul cu ceas care este cel mai monumental dintre turnurile medievale(ceasul din varful turnului a fost realizat in Elvetia), Turnul Tabacarilor, Turnul Aurarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Fierarilor.